17-03-2015: Wiener Mozart Trio – 26 maart 2015


Op veler verzoek terug in de Oudshoornse Kerk het Wiener Mozart Trio!
Vader Daniel Auner – Viool • moeder Irina Auner – piano • zoon Diethard Auner – Cello
Sinds de oprichting in 1991 heeft het Wiener Mozart Trio opgetreden in alle belangrijke Europese muziekcentra en nam deel aan vele internationale muziekfestivals. Het trio trad in 2004 en 2011 ook al met succes op in de concertseries van Cornelis de Vlaming.
Doordat het trio geen enkele binding met orkesten en andere ensembles heeft, hebben vader, moeder en zoon Auner volledige artistieke vrijheid. Zij hebben inmiddels een breed publiek laten kennismaken met allerlei muziekstijlen door de eeuwen heen. Dit varieert van de grote Weense klassiekers, zoals Mozart die als een eerste  pianotrio’s heeft geschreven, tot hedendaagse componisten. Het zijn de doorleefde interpretaties van de composities die dit ensemble uniek maken.
Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor een diepere impressie.

Programma

W.A.Mozart
Piano trio no.2 in G major, KV 496 (Allegro – Andante – Allegretto)
Gabriel Fauré
Piano trio in D minor, op.120 (Allegro, ma non troppo – Andantino – Allegro vivo)
C.Saint-Saens
Piano trio no.2 in E minor op.92 (Allegro non troppo – Allegretto – Andante con moto – Grazioso, poco allegro – Allegro)
Klik hier voor het bestellen van kaarten voor deze voorstelling.


X