Beethovens Valentijn door het Van Swieten Society


De Van Swieten Society is een collectief van instrumentalisten met een passie voor muziek uit de klassieke en vroeg-romantische periode. Raoul Steffani Raoul is een jonge Nederlandse bariton die tot een van de grootste zangtalenten van Nederland wordt gerekend. De afgelopen jaren viel hij regelmatig in de prijzen.
2020 Is een muzikaal feestelijk jaar. Van Swieten Society viert, samen met bariton Raoul Steffani, het feit dat Beethoven 250 jaar geleden werd geboren.
Er zijn veel verhalen over Beethovens onbeantwoorde liefdes. Hij verkeerde vaak in adellijke kringen, maar die waren onbereikbaar voor een gewoon musicus, hoe geniaal en bewonderd ook. Het was Beethovens tragiek om alleen via brieven en muziek met een aanbeden jongedame te kunnen communiceren.
De liederencyclus An die Ferne Geliebte, die deze avond ten gehore wordt gebracht, wordt beschouwd als een van de mooiste uit de romantiek en vangt de essentie van de Valentijnsdag.
Kortom, kom genieten van dit Valentijnconcert op donderdag 12 maart. Kaarten kunt u hier bestellen!

,

X