Apollo Ensemble speelt Haydn‘s “Die sieben letzen Worten Jesu am Kreuz”


Het Apollo Ensemble kan in Alphen aan den Rijn rekenen op een grote schare liefhebbers van barokmuziek. Cornelis de Vlaming neemt dit ensemble daarom met grote regelmaat op in haar programmering.
Ook dit jaar komt het Apollo Ensemble weer naar Alphen. Omdat op dit moment concerten met publiek niet mogelijk zijn wordt dit concert via een livestream zaterdag 20 maart 20:15 uur uitgezonden.
Kaarten voor dit concert bestelt u hier: https://www.klassiekemuziek.nl/e/14587/apollo-ensemble-die-sieben-letzten-worte-videoconcert.
Na 20 maart kunt u het concert nog twee weken lang terugkijken.
‘Die sieben letzten Worte des Erlösers am Kreuz’
Dit werk bestaat uit zeven prachtige langzame meditatieve stukken, ingeleid door een Introduzione en afgesloten met een Terremoto(aardbeving). Haydn zelf vond het het beste wat hij ooit had geschreven. Hij wilde in elk deel de ziel van een onbevooroordeeld luisteraar treffen. In plaats van een nadruk op het grote lijden, hoor je in de muziek eenvoud, sober, dankbaarheid en troost. Het Apollo Ensemble speelt de oorspronkelijke versie voor kamerorkest. Marleen Prins (regie) maakt van dit unieke videoconcert een spel van licht en donker, van schaduw en schemering.
Namens de Stichting wensen wij u veel luister en kijkplezier en hoop wij u in het nieuwe seizoen weer in levende lijve te kunnen begroeten bij een van onze concerten.

,

X