Concertseizoen 2023 – 2024 bekend!


Beste muziekliefhebber,

Het culturele seizoen 2023 -2024 staat op punt van start te gaan. Wij zijn verheugd u ook dit seizoen een gevarieerd programma te kunnen aanbieden. De schilderachtige Oudshoornse kerk is weer het schilderachtige entourage waar u kunt genieten van kamermuziek van topklasse.

Cultuurmarkt
Zaterdag 26 augustus is Culturele Stichting Cornelis de Vlaming aanwezig op de Cultuurmarkt op het Rijnplein met de presentatie van ons programma voor het komende concertseizoen 2023 – 2024. 

Kans op GRATIS entreebewijzen
Bij de kraam  van cultuurplatform KHABBAZ staat het rad van cultuur. Met een slinger aan dit rad maakt u kans op een gratis entreebewijs voor een concert naar keuze.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn ons op de Cultuurmarkt te bezoeken, dan geven wij u hier alvast een overzicht van ons programma:

21 september 2023  In a landscape
LUMAKA TRIO
(Fluit – Cello – Harp)
Prachtige unieke composities voor fluit, cello en harp van o.a. Joseph Jongen en Georges Migot. Een programma dat is samengesteld en geïnspireerd door natuur en dieren en aangevuld tot eveneens tot de verbeelding sprekende stukken.

26 oktober 2023 Apollo en Daphne
APOLLO ENSEMBLE
 o.l.v. David Rabinovich
m.m.v.    Renate Arends, sopraan, Henk Neven, bariton
Een uit drie delen bestaand barokprogramma, een Concerto Grosso van G.F. Händel, werken van Antonio Vivaldi en Pablo Sosa Dall’Abaco en de grote concertante cantate ‘Apollo en Daphne’ van G.F. Händel 

30 november 2023 Wittgenstein project
PRISMA TRIO
 m.m.v. Lars Oudenwijer, klarinet en Folke Nauta, piano
De Weense pianist Paul Wittgenstein en Folke Nauta zijn lotgenoten. Beiden hebben slechts hun linkerhand om piano te spelen. Naast o.a. het bekendste concert voor linkerhand van Maurice Ravel, staan, destijds speciaal gecomponeerde werken voor Paul Wittgenstein, op het programma.

14 december 2023 Pleidooi voor het wonder
BRISK RECORDER QUARTET
 m.m.v. Hans Thissen, acteur
Als onderdeel van hun afscheidstournee brengt Brisk Advent- en Kerstmuziek uit verschillende eeuwen samen met als rode draad “Une fille jeune filette” een Frans kerstliedje over de maagd Maria. Acteur Hans Thissen leest poëzie over advent en kerst en in kort gespeelde scenes zet hij u aan het denken over de betekenis van het wonder.

8 februari 2024 Mozart en de “Commedia del’Arte”
PENTA QUINTET
 m.m.v. Lorenzo Coppolo, klarinet
Muziek gespeeld in de geest en gloed van Mozart’s belangrijkste opera’s. Klarinettist Lorenzo Coppolo zal verbanden leggen tussen deze opera’s en zijn kamermuziek. Hij ziet in alles een “Commedia dell’Arte”. Een in het Engels verteld verhaal met lichtmiddelen ondersteund voor een theatrale sfeer. 

21 maart 2024 DUDOK QUARTET AMSTERDAM
Het Dudok Quartet is een van de jonge top strijkkwartetten dat zich inmiddels ook internationaal manifesteert. Op hun palmares staan de Kersjes van de Groenkan-prijs (2014) en de Internationale Borletti Buitoni Trust Award (2018). Uitgevoerd worden werken van Mozart, Raukens en Tchaikovsky

18 april 2024  Het landschap van de heimwee
BERLAGE SAXOPHONE QUARTET
 m.m.v. Jan Brokken, schrijver
Een geënsceneerd vertelconcert met schrijver Jan Brokken muzikaal omlijst door het Berlage Saxophone Quartet. Op het programma staan werken van: Alexander Glazunov, Claude de Debussy, György Ligeti en Aftab Darvishi.

Kaarten bestellen kan via deze pagina.

Graag tot ziens!

Namens het bestuur,
Rob Fruman
Voorzitter

,

X