Infobulletin Oktober 2023 – Apollo Ensemble speelt ‘Apolle en Daphne’


Beste muziekliefhebber,

Onder de titel ‘Apollo en Daphne’ brengt het Apollo Ensemble een programma vol muziek van Händel en Vivaldi. De link tussen deze twee componisten is het verblijf van Händel in Italië, wat een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van zijn stijl als componist. Zijn vroege cantate ‘Apollo en Daphne’ stamt uit zijn Italiaanse tijd (Venetië) en ook zijn concerti Grossi vinden hun oorsprong in Italië.

Het concert wordt geopend met een Concerto Grosso waarna een aantal concerten voor solo instrumenten met orkest van Vivaldi en Pablo Sosa Dall’Abaco worden gespeeld, uitgevoerd door de nieuwe generatie van Apollo musici.
Na de pauze volgt de beroemde cantate van Händel ‘Apollo en Daphne’, waarin Händel heel dramatisch en beeldend het verhaal laat horen van de Griekse god Apollo die verliefd wordt op de nimf Daphne. Zij wil er echter niets van weten… Solisten Renate Arends (sopraan) en Henk Neven (bariton) zingen de rollen van Apollo en Daphne in theatrale stijl.

Om de sfeer compleet te maken, speelt dit muzikale spektakel zich af de in schilderachtige entourage van de Oudshoornse kerk.

Nieuwsgierig geworden? Bestel dan hier kaarten.

Wij heten u van harte welkom!

Namens het bestuur,
Lia Wijnen
Voorzitter a.i.

,

X