Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ruysdael Kwartet m.m.v. Laura Bohn (sopraan)

6 februari 2025 om 20:15

De grote migratie van Europeanen naar en door Amerika als gevolg van de wereldoorlogen zorgde voor een kruisbestuiving van Europese gevoeligheden met Amerikaanse idealen. De meest briljante muzikale geesten van Europa inspireerden de Amerikaanse artistieke landschappen. Na de oorlog vond er een uitbarsting van innovatie plaats. Samen met Laura Bohn onderzoekt het Ruysdael Kwartet zowel de voor- als de naoorlogse werken van de Europese muzikale pioniers die zich aangetrokken voelden om Amerika hun thuis te noemen.

Het Ruysdael kwartet behoort al meer dan 25 jaar tot de top van de Nederlandse strijkkwartetten en heeft in de beginjaren verschillende prijzen gewonnen.

Laura Bohn, geboren in Seatle, USA, is afgestudeerd aan Dell ‘Arte International School of Physical Theater, heeft een Master of Music-diploma van de Manhattan School of Music en een BFA in Vocal Performance van het California Institute of the Arts. Laura heeft inmiddels met groot succes op vele operapodia in Amerika en Europa opgetreden.

Gegevens

Datum:
6 februari 2025
Tijd:
20:15

Locatie

Oudshoornse kerk
Oudshoornseweg 90
Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland 2401 LC Nederland
X